Familie Helder op Reis

Jaartjeweg (juli 2006 - augustus 2007)

aankomst in RomeVanaf de zomervakantie 2006 tot het begin van het nieuwe schooljaar in 2007 zijn wij als gezin een jaar op reis geweest. Onze overwegingen voor de indeling van de reis zijn beschreven in een info-stukje.

Deel 1: Europa, van Delft naar Rome op de fiets

Vertrek uit Delft op 11 juli 2006.

Ruim 2800 kilometer hebben we gefietst, door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein en Italië. Langs Maas en Rijn, over de Schwäbische Alb naar de Bodensee, over de Arlbergpas en de Reschenpas naar het Gardameer, via Verona, Venetië, Ravenna en Assisi, over de Apennijnen en de heuvels van Umbrië.

Aankomst op het Sint Pietersplein in Rome op 18 oktober 2006.

Deel 2: Zuidoost-Azië op de fiets

Op 2 november 2006 zijn wij vanuit Rotterdam vertrokken voor een reis van vijf maanden door Zuidoost-Azië. We fietsten voornamelijk door Thailand, maar we waren ook in Laos, Cambodja, Singapore en Indonesë. Het gedeelte in Laos was een groepsreis van Familieavontuur. We waren ook nog een dag in Myanmar/Birma om ons visum te verlengen.

De fietstocht eindigde op 2 april 2007. Het vervolg van ons jaartjeweg doen we met openbaar vervoer.

Deel 3: Zuid-Amerika met openbaar vervoer

Van april tot augustus 2007 hebben wij vier maanden gereisd door Zuid-Amerika. We begonnen met een weekje Madrid. Daarop volgde een rondreis door het zuiden van Peru, inclusief de jungle van Manu. In het noorden van Peru reisden we langs de kust naar de grens met Ecuador. In Ecuador sloten we ons aan bij een groepsreis van Familieavontuur. Dit werd gevolgd door enkele weken individueel rondreizen, inclusief een bezoek aan Galápagos. We eindigden met een weekje Colombia.

Op 21 augustus 2007 waren we weer terug in Nederland. Het einde van ons jaartjeweg.