Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Jaartjeweg deel 2: fietsen door Zuidoost-Azië

De reis door Azië is ingedeeld in drie fietsroutes, een weekje zonder fiets in Bangkok en Chiang Rai en een route zonder fiets (een groepsreis door Laos met Familieavontuur). Tussendoor hebben we enkele trajecten per vliegtuig afgelegd.

Route 1: Fietsen van Phuket naar Bangkok

Vanuit Nederland vliegen we naar het eiland Phuket, aan de zuidwestkust van Thailand. We fietsen zo'n 1000 kilometer naar het noorden, en eindigen medio december in Petchaburi. Daar vandaan worden we vervoerd naar het centrum van Bangkok.

Intermezzo Bangkok en Chiang Rai

Na afloop van onze fietstocht vanaf Phuket verblijven wij enkele dagen in de hoofdstad Bangkok en in Chiang Rai, in het noorden van Thailand.

Route 2: Groepsrondreis door Laos (zonder fiets)

Zondagochtend 24 december begint voor ons op het vliegveld van Chiang Rai een Familieavontuur naar Laos.

In twee weken reizen we per bus en boot via onder andere Luang Nam Tha, Luang Prabang en Vang Vieng naar Vientiane.

Een afwisselende reis met veel contact met de lokale bevolking en vol avontuurlijke activiteiten. De reis eindigt in Bangkok, vanwaar we 2 dagen later doorvliegen naar Chiang Mai.

Route 3: Fietsen van Chiang Mai naar Phnom Penh (Cambodja)

Vanuit Chiang Mai fietsen we zuidwaarts naar Ayutthaya, langs enkele historische hoofdsteden van Thailand. Vervolgens oostwaarts, door het Nationaal Park Khao Yai (figuurlijk én letterlijk een hoogtepunt), de grens over naar Cambodja en dan via de zogenaamde "highway from hell" naar de beroemde ruïnes van Angkor Wat. Een transfer brengt ons naar de hoofdstad Phnom Penh.

Route 4: Met de fiets naar Singapore en Indonesië

Enkele dagen uitrusten in Singapore en dan gaan we met een luxe veerboot naar het Indonesische eiland Bintan. Daar blijven we een week om rond te fietsen, te zwemmen en te snorkelen. Daarna keren we terug naar Singapore voor de laatste dagen van onze Azië-reis.