Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Jaartjeweg deel 3: rondreis door Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika bezoeken we twee landen uitgebreid, namelijk Peru en Ecuador.

De vlucht heen en terug reizen we met Iberia. Dat betekent op de heenreis een overstap in Madrid en op de terugreis ook in Bogotá, Colombia. We besluiten om in beide overstap-plaatsen een week te blijven. Zo zien we deze reis ook nog iets van Spanje en Colombia.

De start: de aanloop in Nederland en Madrid

Na 12 dagen in Nederland een weekje naar Madrid. Daar wennen we al vast aan de Spaanse taal en genieten van de stad die eens de hoofdstad was van het Spaanse wereldrijk dat onder meer Amerika omvatte.

Peru: rondreis met bus, trein en vliegtuig

Voor Peru hebben we ruim twee maanden uitgetrokken. We reizen rond met openbaar vervoer en maken soms gebruik van georganiseerde tours van lokale reisbureautjes. Onderdeel van onze reis is een bezoek aan het Amazone-regenwoud van Manu, en aan de Heilige Vallei met Machu Picchu.

Ecuador: rondreis met bus en boot

Vanaf de Peruaanse grens reizen we naar de hoofdstad Quito. In Quito begint een Familieavontuur door Ecuador. In ruim drie weken reizen we per bus kriskras door het land. De evenaar, vulkanen, de Andes en de jungle, een afwisselende reis.

Het Familieavontuur eindigt in de stad Guayaquil. Zelf reizen we dan nog verder rond door Ecuador, en bezoeken ook de natuurwonderen van land en zee bij de Galápagos-eilanden.

Het slot: via Bogotá (Colombia) terug naar huis

De eerste stap op weg naar huis, zo komen wij in Colombia. Van daar terug naar Nederland. Het einde van ons jaartjeweg.