Helder Communicatie

Digitaal Zaakgericht Werken

Digitaal Zaakgericht Werken realiseert integratie van werkprocessen, document management en record keeping in een digitale werkomgeving.

In maart 2008 heeft Wim Helder zijn visie op Digitaal Zaakgericht Werken bij de overheid verwoord in een whitepaper. Dit document is geschreven in opdracht van Centric SE. De praktijkvoorbeelden in het document zijn dan ook met name gebaseerd op software-pakketten van Centric SE.

Lees hier het whitepaper Digitaal zaakgericht werken bij de overheid.

Momenteel wordt gewerkt aan een vergelijkbaar document voor het bedrijfsleven. Een aanvulling op het overheidsdocument zal zijn dat hierin ook aandacht besteed zal worden aan relatiebeheer.

Voor de implementatie van Digitaal Zaakgericht Werken gaat Helder Communicatie uit van geleidelijke ontwikkeling op basis van de software die bij een organisatie reeds in gebruik is. Ontbrekende functionaliteit kan stap voor stap worden aangevuld met nieuwe pakketten. Op deze manier is voor de overstap naar Digitaal Zaakgericht Werken geen groots project met forse IT-investeringen vereist. Essentieel in deze aanpak is uiteraard dat de gekozen pakketten elkaar goed aanvullen en zó worden ingesteld dat ze volledig op elkaar aansluiten. Hiervoor kunt u een beroep doen op de expertise van Helder Communicatie.

Helder Communicatie heeft ervaring met een groot aantal software-pakketten die elk bepaalde aspecten van Digitaal Zaakgericht Werken kunnen invullen. Ter illustratie van het concept Digitaal Zaakgericht Werken vindt u hier een toelichting van een aantal mogelijke invullingen. Het moge duidelijk zijn dat er veel meer mogelijkheden zijn. Uiteraard zal Helder Communicatie u graag adviseren over de stappen die voor uw organisatie het meeste voordeel bieden.