Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Machu Picchu

geschreven door Johan

Machu PicchuMachu Picchu is een ruïnestad, gebouwd door de Inca’s rond 1400. Je kan er heel lastig komen, de Spanjaarden hadden het ook niet ontdekt. Omdat de Spanjaarden er niet zijn geweest zijn de ruïnes nog heel. Ze liggen midden in de jungle, dus groeiden er dingen overheen.

De ruïnes liggen boven op een berg; Machu Picchu betekent “oude berg”, er is ook een hogere berg, Wayna Picchu, nieuwe berg, daar kan je komen via een steil bergpad. Vanaf die berg heb je een mooi uitzicht op Machu Pichhu.

De 80 kilometer lange “Inka Trail” eindigt in Machu Picchu. Daardoor komen er meer mensen dan er met de trein heen gaan, terwijl die al veel mensen brengt.

In Machu Picchu worden nu nog steeds alpaca’s gehouden, die werken meteen als grasmaaiers. Behalve tempels zijn er ook landbouwterrassen. Machu Picchu is nergens versierd, ook zijn er nergens voorwerpen gevonden. De stenen zijn wel mooi in rechte stukjes gehakt, er is geen cement gebruikt. De Inca’s zijn weggevlucht omdat de hele omgeving bezet was door de Spanjaarden. Op hun vlucht hebben ze alle dingen van waarde meegenomen.

Ik vind Machu Pichu een mooie ruïne, maar niet een van de zeven nieuwe wereldwonderen.