Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Uros-eilanden

Urosgeschreven door Litty

De Uros-eilanden zijn drijvende eilanden die de indianenstam Uros gemaakt heeft. De drijvende eilanden liggen in het Titicaca-meer.

Zo zitten de eilanden in elkaar:

Er zijn ongeveer 45 Uros-eilanden, al die eilanden zijn heel klein, maar ze verschillen wel van maat. De eilanden zitten niet vast aan de bodem, in principe zouden ze dus tegen elkaar aan kunnen botsen! De onderste laag ervan is van aarde waar gras op groeit, daarbovenop ligt allemaal riet, als je daarop loopt zak je een beetje weg, dat voelt grappig.

rieten bootDit kun je er nog meer met het riet doen:

De eilanden zijn dus van riet, maar niet alleen de eilanden. Met dat riet kunnen ze nog veel meer doen, dat is wel nodig want dat is zo’n beetje het enige wat daar groeit.

Het riet kun je eten, maar er zit weinig smaak aan (we mochten een stukje proeven), je kunt er koekies van bakken (al zou ik niet weten hoe). Ze maken de huizen die op het eiland staan ervan (en de voorraadschuren ), de ‘stalletjes’ (waar ze dingen in verkopen voor de toeristen), de boten (met hele mooie koppen erop), de dingen voor de toeristen (minibootjes en dingen die draaien in de wind).