Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Singapore

geschreven door Johan

Singapore is een eiland. Het ligt ten zuiden van Maleisië. Het heeft vier miljoen inwoners. Het is sinds 1969 een eigen land. Daarvoor was het een kolonie van de Britten. Het was voor de Britten een stuk Maleisië. En daarvoor hoorde het bij Java en daarvoor bij Sumatra.

Singapore heeft een westerse stijl. De mensen willen alles westers schoon en netjes. Veel Singaporese mensen komen uit China. Er zijn veel foodcourts (hawker centra). Een foodcourt is een groep van 40 tot 100 stalletjes, het drinken en de afwas doen ze samen. Op een foodcourt zijn veel soorten eten verkrijgbaar. De meeste foodcourts zijn in grotere winkelcentra, daar zijn er in Singapore minstens honderd van.

De winkelcentra in Singapore hebben alles dat je wensen en niet wensen wil. Van kleding tot eten. Van gameboy tot parfum. Ongeveer een kwart van alle winkels verkoopt elektronica. Hoeveel fototoestellen hebben die Singaporezen wel niet? Ieder Singaporees kind heeft minstens één gameboy en neemt hem overal mee naar toe, van zwembad tot restaurant.

Als je uit Singapore komt dan barbecue je minstens twee keer per week. Dat doe je met de hele familie.