Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Massage

geschreven door Litty

In Thailand hebben we heel veel “Thai-massage”-winkeltjes gezien. Ik heb samen met mama op haar verjaardag (2 maart) ook een massage gedaan, vandaar dit stukje.

Er bestaan hier hele luxe massages in hotels en er bestaan goedkope(re) massages in een soort van winkeltje. Veel mensen in Cambodja en Thailand doen iedere dag een massage. Toen wij een massage hebben gedaan was er ook een meneer die een massage aan het doen was, en ondertussen met z’n mobieltje een spelletje lag te doen. In Cambodja heb je ook massages maar de Cambodjaanse massages heten eigenlijk Thai Massage. Daarom noemen de massage-gevers het ook wel Khmer/Thai Massage. 

De massage die ik gedaan heb was geen Thaise massage maar een Japanse massage gegeven door blinden. Het was wel grappig dat het was gegeven door blinden. Je moest eerst omkleden, en een soort blauwe pyjama aantrekken. Dat was voor als je kleren met allemaal knoopjes aan had, want als je dan gaat liggen lig je op de knoopjes en dat voelt niet lekker. Toen ik ging liggen ging de vrouw eerst voelen hoe ik lag. Toen begon de massage, het hele lijf kwam aan de beurt, van boven naar beneden. Eerst wreef ze over mijn hoofd, toen de nek, daarna kwamen de schouders. Mijn armen werden gemasseerd en toen gingen ze aan mijn vingers trekken. Na rug en billen waren mijn benen aan de beurt, tot de tenen. Als laatste volgde een soort getrommel op mijn rug, Dat maakte een heel grappig geluid. De massage duurde een uur, soms deed het een beetje pijn maar het was heel erg leuk.

 Er bestaan hier heel veel soorten massage, ook als je de massages die naar een land genoemd zijn niet meetelt. Ik zal een paar voorbeelden noemen:

Er zullen vast nog veeeeeel meer soorten massages bestaan.