Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Thailand en Nederland

geschreven door Litty

Als een meisje uit Thailand naar Nederland komt vindt ze heel veel dingen raar, net als wij dingen raar vinden als we naar Thailand gaan. Dit zijn de dingen waar ik over ga vertellen: 

kraanwater is drinkwater

In Thailand is kraanwater geen drinkwater, je koopt gewoon flessen water in een winkeltje of je vult ze opnieuw bij de watermachine. Er zijn ook mensen die hier wonen en kraanwater drinken, dat is erg ongezond.

de luxe huizen

In Thailand heb je heel veel huizen van golfplaat. De huizen zijn snel versleten door het warme klimaat, dat is in Nederland wel anders! Hier in Thailand staat alles door elkaar. Een restaurant bestaat uit een paar stoelen op de stoep en een mini rijdende keuken. Dat kan best naast een garage zijn. Een huis verder is dan luxe en daarnaast weer één van golfplaat. De huizen hebben (bijna) nooit een tuin. De grond om het huis lijkt wel van niemand, er ligt allemaal rotzooi, plastic zakjes en zo. De huizen staan ook vaak op palen.

kleding

Als je vanuit hier naar Nederland komt vind je alles heel duur. De prijzen zijn hier veel lager en veel kledingmerken worden nagemaakt voor de toeristen. Je hebt hier niet veel kleding voor kinderen van 8-14 jaar, die lopen in kleding van tv-programma’s maar dat zijn kleuterprogramma’s. Doraemon is hier heel populair, dat hebben veel kinderen aan maar het is een programma voor kinderen van ongeveer 6 jaar. We zien ook veel meisjes in Mickey Mouse kleding lopen, die kleding wordt gedragen tot 25 jaar oud! We hebben ook al een paar keer jongens van 12 jaar in teletubbie-truien zien lopen. In Nederland heb je heel veel mode.

verkeer

Als je vanuit Thailand naar Nederland komt valt het je op dat er zoveel auto’s rijden, je bent gewend dat er allemaal brommertjes en tuktuks rijden (tuktuks zijn de taxi’s hier, dat zijn brommertjes met een bankje erachter). Op een brommer zitten heel vaak drie mensen ook hele kleine kinderen zitten los op een brommer. Hier dringen alle brommertjes naar voren om als eerste weg te racen bij een stoplicht, dat gebeurt in Nederland niet.

blonde mensen

Domme blondjes bestaan hier niet, de mensen vinden blond haar heel erg mooi. Iedereen heeft hier zwart haar.

supermarkt

Hier bestaan bijna geen supermarkten en als ze er wel zijn verkopen ze er heel veel kleding en speelgoed. Je hebt hier wel veel hele kleine winkeltjes waar ze een paar soorten limonade en wat zakken chips verkopen, vaak hebben ze nog wat broodjes van een bakker in de buurt. Die hebben een vulling van een beetje zoet vlees en/of er zit mayonaise op. Dat hebben ze in Nederland niet. Raar hoor!