Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Dieren op en langs de weg in Thailand

geschreven door Johan

Onderweg hebben we heel veel dieren gezien: koeien, olifanten (geen wilde hoor), duizendpoten en nog veel meer. Over een paar diersoorten heb ik wat geschreven. 

Apen

Wij hebben bijvoorbeeld in Prachuap Khiri Khan veel bruingekleurde apen gezien bij het fietsen, die apen zijn de meest normale soort apen in Thailand, de Langstaartmakaken. Bij het plaatsje Bankrut hebben we zwarte apen met een wit gezicht gezien, hiervan weten we de naam niet. Bij een wandeling naar een grot toe hebben we zwarte apen gezien, volgens een bordje leven daar Dusky Languren, we zagen alleen hun staart en rug.

Honden

Overal in Thailand zijn veel honden, de meeste honden blaffen naar je, sommige zijn rustig en soms komt er een hond boos blaffend achter je aan gerend. Dan is heel hard fietsen de enige oplossing, na tweehonderd tot driehonderd meter zijn die beesten dan al oververmoeid. Echt heel erg fitte honden rennen wel vijfhonderd meter achter je aan. Niet alleen de grote honden rennen achter je aan, soms komt er ook een klein poedeltje woef woef woef!

Poezen

Poezen zitten vaak bij winkeltjes, als wij dan stoppen om wat te drinken te kopen komen de poezen onder de tafel liggen. Er is grote kans dat die poezen vlooien hebben, daarom jagen wij die poes dan weg. Vaak zijn die poezen eigenwijs en komen ze daarna weer vrolijk aangehuppeld en dan jagen wij ze weer weg.

Slangen

Er liggen hier veel dode slangen op de weg die worden meestal ’s avonds doodgereden, want dan is het asfalt heel warm en dat vinden de slangen lekker. De meeste slangen die we zien zijn bruin. Soms ligt er een groene slang met rode staart. In de boom zagen wij in Khao Sok een levende wilde Python! Even later zagen we een giftige mangroveslang.

 Vogels

Langs de weg zitten op de elektriciteitsdraden soms ijsvogels, echt prachtige vogels! Er zitten ook wel eens bijeneters, kleine vogeltjes met gouden vleugels en een groene onderkant en lijf. In Bangkok zitten veel raven, overmaatse kraaien, die beesten eten je kruimels op als je wat hebt gegeten, er zitten eerst duiven maar die worden dan verjaagd door de raven. In Khao Sok hebben we ook twee Neushoornvogels! gezien echt grote vogels.