Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Boeddhisme in Thailand

geschreven door Litty

Het boeddhisme is een soort geloof dat geen godsdienst is. Boeddhisten geloven namelijk niet in een god maar ze vereren Boeddha.

geestenhuisjesGeestenhuisjes

Boeddhisten hebben hier in Thailand een geestenhuisje bij hun huis staan. In dat huisje leven de geesten van hun voorouders. Een geestenhuisje is een klein huisje op palen. Bij dat huisje brengen de mensen offers. Als je geen geestenhuisje hebt, komen de geesten van je voorouders in je huis en veroorzaken daar problemen.

Als er twee geestenhuisjes zijn is er een hoge en een lage. Het lage geestenhuisje heeft een trap er naartoe en de hoge niet. Ik denk dat de lage voor de geesten die op de grond leven is en de hoge voor de vliegende geesten.

Boze geesten

De Boeddhisten geloven ook in boze geesten. Bij een tempel heb je altijd een hoge drempel om de boze geesten buiten te houden. Soms is zo’n drempel wel vijftig centimeter!!

Het levensdoel

Het levensdoel van de boeddhisten is: zorgen dat je in een volgend bestaan een beter iemand wordt. Daarom houden ze zich aan bepaalde regels. Een paar van die regels zijn:

Daarnaast PROBEERT iedereen zich te houden aan 5 regels. Daar zijn dit twee voorbeelden van:

monnikDan zijn er ook nog erg lastige regels voor iedereen die in het klooster woont. Deze regels omschrijven precies het gedrag van de monniken.

Niet iedereen houdt zich aan de regels!!!

Wij zijn ergens bij een tempel met hutjes voor de monniken geweest en in zo’n hutje zagen we een televisie staan!!!

We hebben nu al twee keer een monnik gezien die wat kocht in de 7 eleven (een luxe winkel)!!