Familie Helder op Reis: Jaartjeweg 2006 - 2007

Italia Tipico

geschreven door Litty

Wat mij opvalt aan Italië:

Rouwadvertenties

In elk dorp hier zijn borden waar rouwadvertenties op zijn geplakt. Het zijn er best veel.

Bellen

De Italianen bellen altijd. Als ze gezellig zitten te eten. Tijdens het ontbijt. En zelfs als ze in Venetië op hun trouwdag een boottochtje maken in een gondel!!! Veel Italianen bellen met het mobieltje in de hand in de auto. Bellen vinden ze nog leuker dan autorijden. Als ze zin hebben in een lang gesprek parkeren ze zelfs de auto om te gaan bellen!!

Onderbreking fietspad

Je komt een fietspad op, er staat een bord “fiets- en wandelpad”. 20 meter later kom je bij een zijstraat, een bord met “fiets- en wandelpad opgehouden”. 5 meter verder houdt de zijweg op, natuurlijk een bordje “fietspad begint weer”. 10 meter later volgende zijweg, alweer de twee bordjes en zo gaat het maar door.

Brood

Bijna al het brood en de broodjes verkopen ze hier per kilo. Als je brood koopt, wordt dat dus eerst gewogen, net als bij ons het fruit.

Bordjes

Ze hebben hier veel leuke bordjes strada privata, straat privé, eigen weg. En strada senza uscita, straat zonder uitgang, doodlopende weg.

Kindertijd

Op het gegeven moment in Italie komen alle ouders met kinderen naar de kinderuitlaatplek van dat dorp of die stad. De meeste kinderen komen in buggy’s. Zelfs kinderen van ongeveer 8 komen in buggy’s!! Dan gaan de kinderen even spelen. Als er geen geschikte uitlaatplek is laten ze de kinderen maar op het marktplein spelen. De kinderen worden dan op antieke Romeinse zuilen getild!!!

Automatische hekken met gele zwaailichten

Bijna overal heb je een automatisch hekken. Dat zijn hekken die open gaan als je op een knopje duwt en dan gaat het zwaailicht ook zwaaien. Overal waar er een oprit voor een huis is, is zo’n hek. Maar je ziet ze ook erg veel bij tuinen.

Italiaans gekleed

Alle Italianen hebben altijd nieuwe Italiaanse kleding nodig vinden ze. Dat is alleen lastig want de Italiaanse kledingmerken zijn superduur. We hebben een paar sokken voor 60 euro gezien!!! De Italianen hebben erg warme kleding aan.

Italianen Ik
30 graden: lange broek en trui 30 graden: korte broek hemd en nog steeds vinden we het warm
25 graden: lange broek trui sokken en een dunne jas 25 graden: korte broek en T-shirt
20 graden: lange broek trui sokken en dikke winterjas 20 graden: driekwartsbroek en T-shirt en een jas mee

Ontbijt

Italianen ontbijten niet veel en wij vinden het standaard Italiaans ontbijt niet lekker.

Het smerigste jeugdherbergontbijt bestond uit: een smerig uitgehard broodje in drollenvorm. Droge ronde soepstengels, urg veel te droog. Twee geroosterde LEKKERE broodjes. Daarbij een drankje uit de automaat. Johan had de thee maar uitgetest want hij wou geen koffie. De thee was smerige limoenthee. We zijn ook een keer in een hotel bij een lekker groot ontbijtbuffet geweest. Er was daar een mevrouw die had maar één kiwi op, meer niet!!!