Helder Communicatie

 

 

Bedrijfsinformatie Helder Communicatie


Kernactiviteiten

De missie van Helder Communcatie is: Bijdragen aan het beter functioneren van documentgerichte werkprocessen bij organisaties.

Helder Communicatie geeft invulling aan deze missie door middel van een breed scala aan activiteiten op het gebied van advisering, uitvoering van audits, geven van trainingen, implemeteren van systemen voor zaak- en procesgericht werken en schrijven van rapporten en artikelen. Deze activiteiten worden veelal in een projectmatige opzet uitgevoerd.

Een stukje Historie

Helder Communicatie is in 1996 opgericht door Wim Helder. Bij bedrijven waar Wim Helder voor werkte bleek vaak dat een gebrek aan goede communicatie leidde tot een gebrek aan resultaat. Wim besloot daarom zijn ervaring in de IT-branche en zijn opleiding als Neerlandicus te bundelen in een nieuwe, eigen dienstverlening, gericht op verbeterde communicatie rond bedrijfsprocessen in de kantooromgeving.

Aan het begin van zijn carriëre was Wim Technical writer. Bij het schrijven van gebruikersdocumentatie (zowel op papier als op het scherm) stond niet 'de knoppentraining' centraal, maar de functionaliteit die een gebruiker met een bepaald software-pakket beoogde. Vanuit het schrijven groeide hij door naar het verzorgen van trainingen aan eindgebruikers en beheerders van diverse pakketten. Zo werd kennis opgebouwd om ook de implementatie van een softwarepakket te begeleiden, en om te adviseren bij aanschaf van nieuwe administratieve software en bijbehorende hardware, zoals scanners en printers.

In de loop der jaren is de kennis en ervaring steeds verder uitgegroeid. Wim Helder verzorgt trainingen, en publiceert regelmatig artikelen in vakbladen. De klantenkring bestaat uit overheidsinstellingen, not for profit organisaties en commerciële bedrijven.

Tussen juli 2006 en september 2007 zijn de activiteiten vanHelder Communicatie tijdelijk onderbroken. In die periode was Wim Helder met zijn gezin een jaar op reis. Met vernieuwde inzichten en een groot elan zijn de werkzaamheden nadien hervat. Helder Communicatie heeft zich sindsdien met name gespecialiseerd in de uitdagingen rond Digitaal Zaakgericht Werken. Helder Communicatie is in de kern een eenmansbedrijf maar kan ook anderen met aanvullende kennis inzetten bij opdrachten en werkt tevens samen met diverse partijen in de markt.

Helder Communicatie geeft tevredenheidsgarantie

Helder Communicatie doet niet aan kleine lettertjes in contracten.  Als u een opdracht geeft, verwacht u een bepaalde inspanning of een bepaald resultaat.  Dat wordt duidelijk omschreven in het contract. Wij sturen passende facturen voor de geleverde diensten. Als u niet tevreden bent, geeft u dat aan. Dan sturen we u geen factuur of zorgen voor restitutie van een reeds betaalde factuur. U loopt dus geen risico als u een opdracht geeft aan Helder Communicatie. Er is nog nooit een beroep gedaan op onze garantie. Wij rekenen er op dat wij ook voor u een opdracht naar tevredenheid kunnen uitvoeren.